Santiago (é) Tapas está a ser un éxito no calendario de eventos da cidade mostrando o mellor da gastronomía en pequeno formato, tal e como mañá mércores, dende ás 20.00 horas, poderá comprobar o director da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, José Luis Cabarcos, que acompañará nun dos
roteiros ao xurado profesional avaliando as propostas a concurso de Botafumeiro (rúa dá Acibechería 16) e a continuación, as do bar El Muelle (rúa dá Senra).
Nesta ocasión o concurso, organizado por Turismo de Santiago en coordinación con Hostelería Compostela, amosa 29 tapas creativas e 32 tradicionais, das que 15 maridan con cervexa e 21 con viños, podendo degustarse en 41 locais distribuídos en 5 (é)tapas diferentes, segundo a súa localización, tal e como consta no Tapasporte, a credencial que recolle os datos dos establecementos rexistrados, dirección, horarios de servizo e tapas a concurso, e que é tamén o soporte no que se estampan os cuños
dos locais, e conseguir así agasallos directos por cada etapa finalizada.
Precisamente entre os máis de 200 agasallos dispoñibles para o público, atópanse numerosos produtos con certificado de calidade achegados por Experiencias de Calidade, como botes de IXP Grelos de Galicia, lotes de IXP Mel de Galicia premiadas, lotes de queixos DOP Cebreiro, DOP Arzúa-Ulloa, DOP San Simón dá Costa e DOP Queixo Teto; lotes de IX licores e augardentes, IXP Tartas de Santiago,
lotes de viños da DO Ribeiro, DO Ribeira Sacra, DO Valdeorras, DO Rías Baixas, DO Monterrei e das IXP Barbanza e Iriam Betanzos, Valdo Miño Ourense, Ribeiras do Morrazo e Terras do Navia, packs de produtos de artesanía alimentaria ou receitarios e guías de viños.
A eles súmanse outros moitos agasallos como noites en aloxamentos, bonos para festivais, entradas a espectáculos, actividades de benestar, libros asinados ou ceas experiencia.
Además dos agasallos que reciben todos os participantes que finalizan (é)TAPAS, este ano tamén se incentivou e premiou a participación dos hostaleiros no concurso con diversas accións entre as que destaca a entrega dun welcome pack de Experiencias de Calidade (Agacal) cunha selección de produtos a cada hostaleiro que participa nesta edición.
O obxectivo é que os profesionais do sector coñezan o produto galego con certificación de calidade, isto é, cunha contraetiqueta propia da Denominación de Orixe ou da Indicación Xeográfica Protexida que así o avale, e poñelos en contacto cos propios produtores, sensibilizándoos de que “consumindo alimentos galegos con certificado de calidade axúdase aos produtores locais e contribúese a dinamizar o rural galego”.
O concurso, organizado co apoio da Deputación da Coruña e o patrocinio de Estrella Galicia, conta coa colaboración de Experiencias de Calidade (Agacal), Cash Record, Café Dromedario e Ponte da Boga, entre outras.