Estrella GaliciaPonte da Boga, patrocinadores desta edición de Santiago (é) Tapas, organizan dúas accións formativas para o mes de febreiro, para as que terán preferencia de inscrición os participantes no concurso.

Así, Estrella Galicia ofrecerá unha formación sobre Cultura de Cervexa, impartida por Carlos Ávila, mentres que  Ponte da Boga dará a coñecer os seus mencías.

Ponte da Boga

“Viaxe polos mencias de Ponte dá Boga”
Descobre da man Rubén Pérez, enólogo de  Ponte da Boga, os matices da uva reina da Ribeira Sacra.
Catas:
  • P. Mencia 22
    Lousas e Xistos 21. Mencia con 4 meses de barrica
  • Bancales Esquecidos 20. Mencia con 10 meses de barrica

Formador: Rubén Perez – Enólogo e director técnico de  Ponte da Boga:
Día 5 de febreiro, ás 10.30 horas

Duración: 1:30 h.

A maridaxe con cervexas

Clase práctica e teórica na que se catarán exemplos sinxelos de harmonías con cervexas de Estrella Galicia. A pesar de que pensamos que a maridaxe con cervexas está en desuso, a cana e a tapa ou o aperitivo e a cervexa son parellas inseparables na gran maioría dos establecementos de hostalería. Coñecer a técnica da maridaxe con cervexas pode axudar a subir o ticket medio da nosa hostalería.

Cata: Farase unha cata de cervexas.
Formador: Carlos Ávila – Técnico de Cultura de Cervexa
Día 5 de febreiro. 12.15 horas
Duración: 1:30 h.
Inscricións abertas ata o 1 de febreiro.