En este momento estás viendo Maridaxe de cervexas con Carlos Ávila

Maridaxe de cervexas con Carlos Ávila

Carlos Ávila, técnico de Cultura de Cervexa de Estrella Galicia, impartiu esta semana nas instalacións da Asociación Hostelería Compostela, unha clase práctica e teórica sobre maridace e cultura de cervexa, na que se cataron exemplos sinxelos de harmonías con cervexas Estrella Galicia.

“A pesar de que pensamos que a maridaxe con cervexas está en desuso, a cana e a tapa ou o aperitivo e a cervexa son parellas inseparables na gran maioría dos establecementos de hostalería”, explicou, polo que “coñecer a técnica da maridaxe con cervexas pode axudar a subir o ticket medio da nosa hostalería”, sinalou durante a clase.

A sesión, á que asistiron unha veintena de profesionais do sector, incluiu unha cata sorpresa de cervexas con maridaxe de patatas fritas con salsa ali oli, tomate seco e mexillóns en escabeche.

A formación é unha das novidades desta edición de Santiago (é) Tapas, que arrincará o próximo 15 de febreiro en Compostela.